به گزارش ايرنا خانه فرهنگ ايران در بمبئي و همچنين نمايندگان ارگانهاي ايراني به همراه خانواده و جمع كثيري از زرتشتيان و ايرانيان مقيم اين شهر مراسم جشن نوروز را برگزار كردند
مينو شرف رئيس انجمن زرتشتيان شهر بمبئي و مسوول انجمن دوستي ايران و هند در اين مراسم در سخناني، با تبريك فرارسيدن عيد باستاني نوروز و سال نو به تمامي ايرانيان و ايران دوستان و اشاره به اينكه ايران باستان يك چهارم ارزشهاي انساني را به خود اختصاص داده است، افزود: ايران را بخشي از مركز و مهد فرهنگ و تمدن جهاني بشمار ميآورند.
اين شخصيت فرهنگي هند افزود: زن و مرد ايراني با فرارسيدن نوروز براي آينده درخشان و روزهاي خوش برنامه ريزي و سال نو را با نيايش به درگاه ايزد منان و جشن و سرور آغاز ميكنند.
محمدرضا ميرزايي مسوول خانه فرهنگ در بمبئي نيز در اين مراسم پس از تبريك عيد نوروز به شركتكنندگان ، گفت: در ادبيات كهن فارسي، نوروز را به جمشيد شاه نسبت دادهاند و گفته ميشود در چنين روزي جمشيد تخت بزرگي ساخت و آن را از دماوند به شهر بابل آورد و مردم را از ظلم و ستم رها ساخت و بر تخت پادشاهي نشست و آن روز را جشن گرفت و نوروز خواند.
وي افزود: همچنين در ادبيات باستاني، نوروز را به كيومرث نسبت داده و روز خلقت حضرت آدم(ع ) را نوروز خوانده اند.
و مسوول روابط عمومي انجمن زرتشتيان هند و عضو انجمن دوستي ايران و هند نيز در ادامه اين مراسم گفت:
در ادبيات كهن آمده است كه جمشيد شاه به فرهنگ ايران ارزش بخشيد و باعث اصلاح امور جامعه از جمله احياي تقويم ايراني شده است.
وي افزود: جمشيد اولين كسي بود كه از زمان خلقت بشر، فرهنگ و تمدن را بوجود آورد و جامي داشت به نام جام جمشيد (جام جم) كه ميتوانست تمام وقايع دنيا را از طريق آن مشاهده كند، در زمان جمشيد مردم زندگي بسيار آرام و راحتي داشتند.
جيمي ميستري از شيفتگان فرهنگ ايران و از جمله چهرههاي شاخص پارسيان بمبئي نيز در سخناني در اين مراسم اظهار داشت: در حال تكميل پروژه عظيمي در محل اودواره (مكان مقدس زرتشتيان ) درايالت گجرات هستم و بخش وسيعي از آن را به ساخت ساز نمادي از تخت جمشيد در مقياس واقعي اختصاص داده ام.
اسفنديار دادا چاندجي دستور (روحاني زرتشتي ) نيز در ادامه اين مراسم و در ابتداي سخنراني خود به زبان فارسي اشعاري سرود و براي صلح و امنيت جهاني و داشتن سالي پر بركت و خوش به زبان انگليسي و گجراتي مراسم دعا به عمل آورد.
در ادامه اين مراسم جشن نوروزي دو بخش هنري شامل اجراي رقص لري توسط كودكان خردسال ايراني و اجراي نمايشنامههاي كوتاه در ۱۰قطعه توسط پارسيان مقيم بمبئي به اجرا درآمد كه با تشويق و استقبال فراوان شركت كنندگان رو به رو شد.
از جلوههاي ويژه و تحسين برانگيز مراسم جشن نوروز را در بمبئي ميتوان از آراستن دو نوع سفره هفت سين يكي سفره هفت سيني كه به همت برگزار كنندگان جشن نوروز طراحي شده بود و يكي سفره هفت سيني كه به دستور (موبد) پارسيان تدارك ديده شده بود.
هر دو نوع اين سفرهها جالب و ديدني بودند به خصوص سفره هفت سين مرسوم و متداول در ايران كه سبب جذب و جلب توجه بسياري از شركتكنندگان كه به طور عموم از پارسيان بودند شد.
هنديها از فلسفه وجود سماق، سكه و... پرسش نموده و زرتشتيان از وجود ماهي در سفره هفت سين جويا ميشدند.
در عناصر سفره هفت سين پارسيان كه پهن شده بود، به خوبي تاثير شرايط اقليمي و دور افتادگي فرهنگي در گذر زمان از جمله وجود نيشكر، نارگيل در سفره و نبود سيب، سنجد، سماق و سمنو ديده ميشد.
موبد سالخورد با لباس سپيد و محاسن سپيدتر و چهرهاي خندان با آداب و آيين خاصي به همراهي دستيار جوان خود به آراستن سفره نوروز پرداخته و حضور هر يك از اجزاي سفره را شرح ميداد.
وجود آينه، شمع، سبزه، گلاب، نان، خشكبار (بادام، كشمش، گردو وغيره)، عود و بخور از تشابهات سفرههاي هفت سين ايراني و پارسي بود.
از ديگر جوانب بارز برپايي اين جشن به نمايش گذاردن بخشي از فيلم مستند با عنوان ايران، هفت رخ تمدن بود كه مورد استقبال بينظير شركتكننده در اين مراسم قرار گرفت.
نظر خود را اضافه کنید.
ارسال نظر به عنوان مهمان